Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ahoj, menší info :)

29. 10. 2009
  Takže dneska jsem si sedla k jediné lásce, která mě zatím neopouští (notísek) a napsala pár řádků k Talismanu, abych pravdu řekla, je to pro mě těžké, nevím přesně proč, ale prostě je. 
  Slíbila jsem, že sem dám úryvek, ale jelikož jsem z Talismanu nic nevybrala a nechci hned zveřejňovat vše, co jsem napsala, tak vám podstrčím prolog k něčemu úplně novému a ani trochu se nedotýkající Harryho Pottera.
  Samozřejmě budu moc ráda, když to okomentujete.

  Psal se rok 1792, dva roky po smrti Josefa druhého, tehdy začal ten strastiplný a dlouhý příběh, můj příběh. Stalo se to devatenáctého února v den narozenin mé ženy, byli jsme s přáteli na jedné hře, není zas tak důležité, která to byla, to důležitější se stalo, když hra skončila a my se měli přemístit k nám do domu, kde se pořádala oslava. Byl jsem velice vytížený pracující muž, ale živil jsem rodinu nejlépe, jak jsem dokázal. V práci mi na stole ležely papíry, které musely být přes víkend hotové, takže jsem si je šel vyzvednout. Procházel jsem sám temnými ulicemi a to se mi stalo osudným. Někdo na mě vyskočil zpoza rohu, neviděl jsem mu do tváře, ale ucítil jsem bodnutí na krku, bolest se stále stupňovala a já pomalu začínal ztrácet vědomí, poslední co si z toho okamžiku pamatuju, byl nějaký křik a prudké výhružné zavrčení.

  Probudil jsem se v malé místnosti, kde byly dva stoly, přičemž jsem na jednom ležel, a dveře. Hrdlo mi spalovala nepříjemná bolest a pomalu se mi vybavovali okamžiky z té noci. Vyděšeně jsem si sáhl na krk, ale měl jsem tam jenom neznatelnou jizvu, která skoro nebyla vidět. Tušil jsem, co se stalo, a nevěděl, co dělat, přece jsem se teď nemohl vrátit domů, rozmýšlel jsem se, kam půjdu a co budu dělat, jenže se najednou otevřely dveře a do té místnosti vstoupil doktor, díval se do nějaké složky a vůbec si mě nevšímal. Samozřejmě, když vidíte mrtvoly každý den, nepřijde vám na nich nic zajímavého, já bohužel nebyl tak úplně mrtvý a v okamžiku, kdy zavřel dveře a místnost se naplnila vůní jeho krve, už pro něj nebylo cesty zpět.

  Nyní je rok 2007 a já tu stále jsem, stále hladový a stejně nebezpečný jako předtím.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Koment

Dymer,6. 11. 2009 18:55

Zni to rozhodne zajimave.. tmave naznaky a smer cesty kterym to pises s odpovedi ke konci myslim ze to zni celkem slibne pokud budes pokracovat ve stejnem stylu jako ted.. samozrejme souhlasim s arturem.. presto styl furthada je prece jenom oblibeny i pres coby styl bezcitelnosti ..

:-)

Katren,30. 10. 2009 10:57

no popravdě, jediné, co jsem zatím vymyslela je ten prolog :D a ani nevím, jestli to nakonec budu nějak rozvíjet dál, jenom jsem odpočívala od Talismanu :D

ahoj

artur,29. 10. 2009 22:16

promin pod ten odstavec o "literární verohodnosti" jsem zapomel
usmev

:-)

ahoj

artur,29. 10. 2009 22:14

muže to být zajímavé jen je otázkou jak daleko jseš ochotna zajít?

tema upíru je "rozoráno na všechny strany od parodie až po horor"

je tady (možná) nebespečí že když "aplikuješ" moc krve nebude to verohodné , neco jako slavná scena z filmu "muž acapulca" (javím byla to komedie ale jako příklad je to pravé) hodne krve bez detailu
a když tam dáš "malo" krve bude to jak "červená knihovna"
protože tam bude určitě laska ? že?
jinak co se týče "verohodnosti" myslím literární.

"upíra jsem ješte nepotkal a ani potom netoužím tedy pokud jsou"

rozhodne jsem velmy zjedavý jak se k tomu postavíš
a čím nas překvapíš.